Haber Yazılımı Demosu - Profesyonel Haber Yazılımı
Anasayfa Gündem
Gündem

Okullarda "görgü kuralları" müfredat kapsamına alındı

Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaokullarda

Yayınlama: 10.11.2023 - 15:50 Güncelleme: 11.12.2023 - 01:16 Kaynak: Hibya Haber Ajansı Muhabir: Ahmet Yılmaz Okunma: 159
Paylaş:

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan "adabımuaşeret" dersinin, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce hazırlanan "görgü kuralları ve nezaket" dersinin müfredatı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçti.

Ortaokullarda tüm kademelerde seçmeli olarak okutulacak "görgü kuralları ve nezaket" dersi ile öğrencilerin iletişimde görgü kurallarının ve nezaketin önemini fark etmeleri; aile içinde, okulda, toplum içinde ve kişiler arası ilişkilerde görgü kurallarına ve nezakete uygun davranış sergilemeleri amaçlandı.

Derslerde öğrencilerin farklı kültürlerde görgü kuralları ve nezaketin önemini kavramaları, çevreye karşı duyarlı olmaları ve dijital ortamlarda görgü kuralları ve nezaketin önemini fark etmeleri hedeflendi. Ders, iki düzeyde 72 saatlik öğretim programını içeriyor. Dersin birinci düzeyindeki müfredat, "görgü ve nezaket", "ailede görgü kuralları ve nezaket", "okul ortamında görgü kuralları ve nezaket", "toplum içinde görgü kuralları ve nezaket" olmak üzere dört üniteden oluştu.

Dersin ikinci düzeyindeki müfredatında ise "görgü ve nezaket", "kişiler arası ilişkilerde görgü kuralları ve nezaket", "çevrede görgü kuralları ve nezaket", "dijital ortamlarda görgü kuralları ve nezaket", "farklı kültürlerde görgü kuralları ve nezaket" olmak üzere beş ünite yer aldı.

"Görgü ve nezaket" ünitesinde görgü, nezaket, zarafet, saygı, sevgi, teşekkür etme, hürmet, edep, mahremiyet, hak, sorumluluk ve terbiye ile ilgili örnek olaylar anlatılacak.

Hibya Haber Ajansı

# Türkiye # millieğitimbakanlığı # MEB # eğitim
Son Haberler

Yapay zeka "otizm" tanısına başladı

08.12.2023 - 20:19

Meta yapay zekayla fotoğraf üretme sitesini duyurdu

08.12.2023 - 20:17

İngiltere'de Microsoft ile OpenAI ortaklığı değerlendirmeye alındı

08.12.2023 - 20:13

Etiyopya'dan dünyaya dağılan "vazgeçilemeyen lezzet" kahve

08.12.2023 - 19:11

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: Gazze'deki bombardıman 2. Dünya Savaşı'nın ötesinde

08.12.2023 - 19:03

Ebeveynlerin tutumu çocuklarda narsisizmi nasıl etkiliyor?

03.12.2023 - 03:22

A Milli Takım'ın EURO 2024'teki rakipleri belli oldu

02.12.2023 - 23:37

Ortaokullarda "afet bilinci" dersi müfredata giriyor

02.12.2023 - 23:31

9 ilde "Kahramanlar" operasyonu: 88 gözaltı

02.12.2023 - 23:16

CHP'de belediye başkan aday adaylığı süreci devam ediyor

02.12.2023 - 23:13
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Siyaset Spor Teknoloji Yaşam Yerel